HVAD ER HF AMATØRRADIO ????

Hvad er HF Amatørradio ???

Og hvilken amatørradio er bedst at køre HF på ??

Ja !!

Det er jo en helt form for religion at komme ind på ...

Nogle kan bedst lide Kenwood - nogle kan bedst lide Yaesy - Og andre sværmer til Icom.

Og jeg ville sige at jeg er Icom mand !!

Hvorfor ?? 

Jeg syntes at Icom har et flot design , er nem at betjene , har nogle simple systemer , og at de er nemme at betjene , uden noget bavl og bøvl.

F.eks hvis du skal køre FT8 , så er det så enkelt med en Icom 7300 , at du blot sætter et usb kabel ind i din pc , og over i din radio , downloader f.eks WSJT-X på din pc , og i løbet af få minutter er du i luften med FT8.

Kodnings mæssigt er Icom også noget af det mest taknemmelige , alle drivere og downloads ligger på ICOMŚ hjemmeside , til kodning og usb kabler, eller kan man gå ind på RTsystems.com , og hente en rigtig god software , for 25 dollar , så kan du kode og justere din Icom radio.

Med en HF amatørradio f.eks en Icom 7300 , som jeg har , kan man få den " åbnet " så den kan sende og modtage fra 1,0 MHz - 74.000 MHz med 100 watt.

Det ville sige at med den rigtige antenne tilsluttet , kan man sende fra 160 meter - 4 meter.

Jeg har en " WINDOM FD4 " trådantenne , med en balun ( som er en jernkerne omviklet med tråd ) , som er forskudt på min trådantenne , så den sidder 3/4 dele nede i den ene enden , af den 43,6 meter lange stålwire.

Det gør så at den får et forskudt " fødepunkt " ( hvor signalet bliver udsendt på tråden ) , som gør , at jeg har en antenne , der kan sende fra 80 meter - 4 meter , med et swr på 1:2 .

men lytter fint fra 160 meter.

ulempen er at jeg har min trådantenne siddende på taget i lige linie Nord-Syd , vandret !!!

så på 11.meter ( 27 MHz ) kan jeg kun køre vandret, men perfekt til brug på FT8 båndene 80-60-40-30-20-15-17-12-10-6-4 meter.

På FT8 kører jeg normalt 35-45 watt , og er der " langt til stationen " kører jeg 100% , som på nogle bånd er med min Icom 7300 max 135 watt.

Som bliver udmålt med mit digitale swr meter " k-op DG-503 " vhf-uhf-hf Digitale swr/watt meter.